Hyvinvointi

Hyvinvointi

Kaiken hyvinvoinnin pohjana on terveys eli fyysinen hyvinvointi, johon kuuluvat muiden muassa terveellinen ruokavalio, säännöllinen liikunta sekä riittävä uni. Tarjoamme maistuvia, kasvipohjaisia tuotteita, jotka yhdessä täysipainoisen ruokavalion sekä liikunnan ohella voivat vaikuttaa myönteisesti terveyteesi. Näiltä sivuilta löydät vinkkejä ja neuvoja hyvinvoinnin lisäämiseen.

Ruokavalio

Ruokavalio on keskeinen hoitomuoto suurentuneiden veren kolesteroliarvojen hoidossa. Kun päivittäiset ruoka- ja juomavalinnat ovat kunnossa, useimmilla veren kolesteroli voi pienentyä 10–15 %, parhaimmillaan jopa 30–40 %. Kolesterolia alentavassa ruokavaliossa on hyvä kiinnittää huomiota erityisesti kasvisten, marjojen ja hedelmien sekä täysjyväviljavalmisteiden runsaaseen käyttöön, rasvan ja hiilihydraattien laatuun sekä suolan ja sokerin määrään.

Liikunta

Ruokavalion lisäksi myös muilla, elintapoihin liittyvillä asioilla on merkitystä. Säännöllinen liikunta auttaa voimaan hyvin. On suositeltavaa liikkua päivittäin vähintään puoli tuntia. Tärkeintä on, että löydät itselle hyvän ja mieluisan tavan liikkua ja urheilla. Tee liikunnasta päivittäinen tapa näillä vinkeillä!