Kolesterolia alentavat tuotteet

Alentaja on tuote sinulle, jonka veren kolesteroliarvot ovat suurentuneet.

Nainen pilkkoo vihanneksia valkoisen leikkuulaudan päällä

Kenelle?

Alentaja on tuote sinulle, jonka veren kolesteroliarvot ovat suurentuneet. Tuotteen käyttöä voidaan jatkaa myös statiinihoidon rinnalla. Alentajan käytön aloittaminen vakiintuneen statiinihoidon rinnalla pienentää LDL-kolesterolia edelleen keskimäärin 10 %. Tällöin tuotteen käytöstä kannattaa keskustella hoitavan lääkärin kanssa.

Alentaja valmistetaan Suomen ainoassa margariinitehtaassa Raisiossa

Valmistettu Suomessa

Sydänmerkittyjä Alentaja-levitteitä valmistetaan Bunge Finlandin tehtaalla Raisiossa. Alentaja onkin ainoa kotimaassa valmistettava kolesterolia alentava margariini.

Kolesterolia alentavat tuotteet

Millainen tuote Alentaja on?

Sopii erinomaisesti kolesterolia pienentävään ruokavalioon

Alentaja on kokonaisvaltaisesti hyvä valinta. Se edistää terveyttä ja erityisesti pienentää veren kokonais- ja LDL-kolesterolia. Alentaja-tuotteet ovat rypsiöljypohjaisia levitteitä, joihin on lisätty kasvisteroleita. Kasvisterolien on osoitettu alentavan veren kolesterolitasoa. Rypsiöljyn ansiosta Alentajan rasvan laatu noudattaa suomalaisia ravitsemussuosituksia ollen pehmeä, mikä osaltaan auttaa veren kolesteroliarvojen hallinnassa. Rypsiöljystä saamme myös tasapainoisesti ns. välttämättömiä omega-3- ja omega-6 -rasvahappoja, joita tarvitsemme joka päivä ruoasta kehomme toimintaa varten. Levitteet ovat hyvä rasvaliukoisten A-, D- ja E-vitamiinien lähde. Myös tuotteiden suolan määrä on sopiva.

Alentaja-tuotteet ovat saaneet Sydänmerkin. Sydänmerkki kertoo, että Alentaja on tuoteryhmässään tyydyttyneen rasvan ja suolan määrän suhteen parempi vaihtoehto.

Sopii monelle

Alentaja sopii moneen erityisruokavalioon. Kaikki tuotteet ovat laktoosittomia, maidottomia ja soijattomia sekä sopivat myös vegaaniruokavalioon.

Riittävä käyttömäärä säännöllisesti antaa parhaan tehon

Alentajan teho perustuu sen päivittäiseen ja riittävään käyttöön, jotta kasvisteroleita on suolistossa koko ajan vähentämään kolesterolin imeytymistä. Sopiva käyttömäärä vaihtelee tuotteittain, koska kasvisterolien määrässä on tuotekohtaisia eroja. Sopiva määrä on noin 20-32 g Alentaja 2-teho tai 60 -levitettä tai 25-30g Alentaja Plus 50 -levitettä päivässä.

Alentajaa kannattaa käyttää usean kerran päivässä pääaterioilla ja välipaloilla, jolloin tuotteen vaikutus on tehokkain. Tällöin kasvisteroleita saadaan tasaisesti kehoon estämään kolesterolin imeytymistä ja riittävä käyttömäärä on helpoin saavuttaa.

Sopii moneen käyttöön

Alentaja Plus kasvirasvalevite 50 sopii levitteeksi leivälle tai esimerkiksi puuroon rasvasilmäksi. Alentaja 2-teho kasvirasvalevite ja margariini 60 sopivat myös ruoanlaittoon ja leivontaan korkeamman rasvapitoisuutensa vuoksi. Katso myös muita käyttötapoja täältä

Kasvisteroli alentaa veren kolesterolia tutkitusti, turvallisesti, tehokkaasti, nopeasti ja pysyvästi

Kasvisterolien teho kolesteroliarvojen pienentäjänä on todettu lukuisissa tieteellisissä tutkimuksissa. Alentaja-tuotteiden kasvisteroli pienentää veren haitallista LDL-kolesterolipitoisuutta jopa 7-12,5 % jo 2-3 viikossa. Kasvisterolit voivat pienentää myös veren kokonaiskolesterolia, mutta eivät vaikuta hyödylliseen HDL-kolesteroliin. Tuotteiden teho säilyy niin pitkään kuin tuotteita käytetään. Parhaan tehon saavuttamiseksi kasvisteroleita tulisi saada 1,5-3,0 grammaa päivittäin, mikä tarkoittaa noin 20-32 g Alentaja 2-teho tai 60 -levitettä tai 25-30g Alentaja Plus 50 -levitettä päivässä.

Kasvisteroleita on tutkittu pitkään ja niiden käyttö on todettu turvalliseksi tavanomaisilla käyttömäärillä. Yli kolmen gramman päiväannosta ei suositella, koska sillä ei saavuteta lisähyötyä. Kasvisteroleista voi lukea lisää täältä.

Kaikissa keskeisissä suomalaisissa hoitosuosituksissa suositellaan kasvisteroleilla täydennettyjä elintarvikkeita osana kolesterolia alentavaa ruokavaliota.

Suomen Sydänliitto ry: Ruoka sydänterveyden edistämisessä – Sydänliiton ravitsemussuositus.

Suomen Diabetesliitto ry: Diabeetikon ruokavaliosuositus, 2008.

Käypä hoito-suositus: Dyslipidemiat, 2013.

Käytä Alentajaa osana monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota, jossa on runsaasti kasviksia ja hedelmiä.

Uutisia

Alentaja valmistetaan Suomen ainoassa margariinitehtaassa Raisiossa

VALMISTETTU SUOMESSA

Alentaja valmistetaan Suomen ainoassa margariinitehtaassa, joka sijaitsee Raisiossa. Näin Alentaja on myös ainoa Suomessa valmistettava kolesterolia alentava margariini.

Alentaja-levitteiden valmistuksessa käytetään vastuullisesti tuotettua segregoitua palmuöljyä.

Tuotteemme valmistetaan vastuullisesti tuotetusta segregoidusta palmuöljystä.

Käyttämällä segregoituja palmu- ja palmunydinöljyjä tuotannossamme varmistamme suoran tuen sellaisille palmuöljyplantaaseille, jotka toimivat kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.