Tuotteet

Keiju Alentaja on tuote sinulle, jonka veren kolesteroliarvot ovat suurentuneet.

Kenelle?

Keiju Alentaja on tuote sinulle, jonka veren kolesteroliarvot ovat suurentuneet. Tuotteen käyttöä voidaan jatkaa myös statiinihoidon rinnalla. Keiju Alentajan käytön aloittaminen vakiintuneen statiinihoidon rinnalla pienentää LDL-kolesterolia edelleen keskimäärin 10 %. Tällöin tuotteen käytöstä kannattaa keskustella hoitavan lääkärin kanssa.

Keiju Alentaja valmistetaan Suomen ainoassa margariinitehtaassa

Valmistettu Suomessa

Sydänmerkittyjä Keiju Alentaja -levitteitä valmistetaan Bunge Finlandin tehtaalla Raisiossa. Keiju Alentaja onkin ainoa kotimaassa valmistettava kolesterolia alentava margariini.

Tuotteet

Millainen tuote Keiju Alentaja on?

Sopii erinomaisesti kolesterolia pienentävään ruokavalioon

Keiju Alentaja on kokonaisvaltaisesti hyvä valinta. Se edistää terveyttä ja erityisesti pienentää veren kokonais- ja LDL-kolesterolia. Keiju Alentaja -tuotteet ovat rypsiöljypohjaisia levitteitä, joihin on lisätty kasvisteroleita. Kasvisterolien on osoitettu alentavan veren kolesterolitasoa. Rypsiöljyn ansiosta Keiju Alentajan rasvan laatu noudattaa suomalaisia ravitsemussuosituksia ollen pehmeä, mikä osaltaan auttaa veren kolesteroliarvojen hallinnassa. Rypsiöljystä saamme myös tasapainoisesti ns. välttämättömiä omega-3- ja omega-6 -rasvahappoja, joita tarvitsemme joka päivä ruoasta kehomme toimintaa varten. Levitteet ovat hyvä rasvaliukoisten A-, D- ja E-vitamiinien lähde. Myös tuotteiden suolan määrä on sopiva.

Keiju Alentaja -tuotteet ovat saaneet Sydänmerkin. Sydänmerkki kertoo, että Keiju Alentaja on tuoteryhmässään tyydyttyneen rasvan ja suolan määrän suhteen parempi vaihtoehto.

Sopii monelle

Keiju Alentaja sopii moneen erityisruokavalioon. Kaikki tuotteet ovat laktoosittomia, maidottomia ja soijattomia sekä sopivat myös vegaaniruokavalioon.

Riittävä käyttömäärä säännöllisesti antaa parhaan tehon

Keiju Alentajan teho perustuu sen päivittäiseen ja riittävään käyttöön, jotta kasvisteroleita on suolistossa koko ajan vähentämään kolesterolin imeytymistä. Sopiva käyttömäärä vaihtelee tuotteittain, koska kasvisterolien määrässä on tuotekohtaisia eroja.  Sopiva määrä on noin 4-8 tl (20-40 grammaa) Keiju Alentaja 2-teho tai 60 -levitettä tai noin 3-6 tl (15-30 grammaa) Keiju Alentaja Plus 50 -levitettä päivässä.

Keiju Alentajaa kannattaa käyttää usean kerran päivässä pääaterioilla ja välipaloilla, jolloin tuotteen vaikutus on tehokkain. Tällöin kasvisteroleita saadaan tasaisesti kehoon estämään kolesterolin imeytymistä ja riittävä käyttömäärä on helpoin saavuttaa.

Sopii moneen käyttöön

Keiju Alentaja Plus kasvirasvalevite 50 sopii levitteeksi leivälle tai esimerkiksi puuroon rasvasilmäksi. Katso myös muita käyttötapoja täältä. Keiju Alentaja 2-teho kasvirasvalevite ja margariini 60 sopivat myös ruoanlaittoon ja leivontaan korkeamman rasvapitoisuutensa vuoksi.

Kasvisteroli alentaa veren kolesterolia tutkitusti, turvallisesti, tehokkaasti, nopeasti ja pysyvästi

Kasvisterolien teho kolesteroliarvojen pienentäjänä on todettu lukuisissa tieteellisissä tutkimuksissa. Keiju Alentaja -tuotteiden kasvisteroli pienentää veren haitallista LDL-kolesterolipitoisuutta 7-12,5 % jo 2-3 viikossa. Kasvisterolit voivat pienentää myös veren kokonaiskolesterolia, mutta eivät vaikuta hyödylliseen HDL-kolesteroliin. Tuotteiden teho säilyy niin pitkään kuin tuotteita käytetään. Parhaan tehon saavuttamiseksi kasvisteroleita tulisi saada 1,5-3,0 grammaa päivittäin, mikä tarkoittaa noin 4-8 tl (20-40 grammaa) Keiju Alentaja 2-teho tai 60 -levitettä tai noin 3-6 tl (15-30 grammaa) Keiju Alentaja Plus 50 -levitettä päivässä.

Kasvisteroleita on tutkittu pitkään ja niiden käyttö on todettu turvalliseksi tavanomaisilla käyttömäärillä. Yli kolmen gramman päiväannosta ei suositella, koska sillä ei saavuteta lisähyötyä. Kolme grammaa kasvisteroleita saa, kun käyttää 40 grammaa (noin 8 tl) Keiju Alentaja 2-teho tai 60 -levitettä tai 30 grammaa (noin 6 tl) Keiju Alentaja Plus 50 -levitettä. Kasvisteroleista voi lukea lisää täältä.

Kaikissa keskeisissä suomalaisissa hoitosuosituksissa suositellaan kasvisteroleilla täydennettyjä elintarvikkeita osana kolesterolia alentavaa ruokavaliota.

Suomen Sydänliitto ry: Ruoka sydänterveyden edistämisessä – Sydänliiton ravitsemussuositus, 2016.

Suomen Diabetesliitto ry: Diabeetikon ruokavaliosuositus, 2008.

Käypä hoito-suositus: Dyslipidemiat, 2013.

Käytä Keiju Alentajaa osana monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota, jossa on runsaasti kasviksia ja hedelmiä.

Uutisia

Keiju Alentaja valmistetaan Suomen ainoassa margariinitehtaassa

VALMISTETTU SUOMESSA

Keiju Alentaja valmistetaan Suomen ainoassa margariinitehtaassa, joka sijaitsee Raisiossa. Näin Keiju Alentaja on myös ainoa Suomessa valmistettava kolesterolia alentava margariini.

Bunge Finland siirtyi vastuullisesti tuotettuun segregoituun palmuöljyyn jo syyskuussa 2015

TUOTTEEMME VALMISTETAAN VASTUULLISESTI TUOTETUSTA SEGREGOIDUSTA PALMUÖLJYSTÄ.

Käyttämällä segregoituja palmu- ja palmunydinöljyjä tuotannossamme varmistamme suoran tuen sellaisille palmuöljyplantaaseille, jotka toimivat kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.