Suomalaista osaamista
Kasviperäisten tuotteiden hiilijalanjälki on yleisesti pienempi kuin eläinperäisten. Se, että tuotteet valmistetaan Suomessa, jossa valmistusteollisuudelle on tarkat ympäristökriteerit, auttaa meitä pienentämään jalanjälkeä entisestään.

Suomalaisten elintarvikkeiden tuoteturvallisuus on hyvällä mallilla. Lainsäädäntö määrittelee raamit elintarvikkeiden valvonnalle. Euroopan yhteisön yhteisten asetusten ja säädösten lisäksi Suomessa on kansallista lainsäädäntöä, josta vastaa maa- ja metsätalousministeriö.
Vaaditun valvonnan lisäksi Bunge Finland Oy noudattaa yhtä elintarviketurvallisuuden tiukimmista standardeista, BRC Foodia. Bunge Finland Oy on saavuttanut standardin korkeimman AA-tason. Standardi auttaa meitä hallitsemaan tuoteturvallisuuden riskit ja velvoitteet sekä selkeyttämään toimintoja.
Suomalaiset kolesterolitietoisia
Suomalaisten kolesteroliarvoja on mitattu 1970-luvun alusta alkaen, ja Pohjois-Karjala -projektin myötä kolesterolimittaukset tulivat tutuiksi koko väestölle.
Sen vuoksi voidaankin todeta, että suomalaiset kuluttajat tuntevat korkean kolesterolin aiheuttamat riskitekijät hyvin verrattuna esimerkiksi keskieurooppalaisiin. Tätä voidaan pitää todennäköisenä osasyynä kolesterolia alentavien tuotteiden vahvaan asemaan Suomessa.
Viimeisimmän Finriski-tutkimuksen mukaan suomalaisten yli 40 vuotta jatkunut veren kolesterolipitoisuuden nousu on kääntynyt laskuun, mikä voi merkittävästi vähentää sairastuvuutta sydän- ja verisuonisairauksiin. Kuitenkin lähes 60 prosentilla on edelleen suurentunut kokonaiskolesteroli ja heistä lähes joka toiselle se oli aiemmin toteamaton. Edelleen on siis syytä kiinnittää huomiota ravitsemukseen, ja erityisesti levitteiden ja ruoanvalmistusrasvojen laatuun. Lue lisää kolesterolin haitoista täältä