Kasviöljyjen tie valmiiseen tuotteeseen on tarkasti tiedossa

Alentaja tuotteissa käytettyjen kasviöljyjen tie on tarkasti tiedossa

Kasviöljyjen tie valmiiseen tuotteeseen on tarkasti tiedossa

Bungen kasviöljyt ovat lähtöisin luotettavilta eurooppalaisilta toimittajilta, mikä varmistaa vastuullisen raaka-aineen hankinnan. Öljyjen kulkureitit Suomeen ovat tarkasti tiedossa, mikä varmistaa läpinäkyvyyden ja vastuullisuuden koko tuotantoketjussa.

Kasviöljyjen toimittajat

Alentaja-tuotteissa käyttämämme rypsiöljy tulee pääosin suomalaiselta toimittajalta. Myös palmu-, kookos- ja sheaöljy hankitaan luotettavilta eurooppalaisilta öljytoimittajilta. Käyttämämme eksoottiset öljyt ovat pääasiassa peräisin Indonesiasta, Malesiasta sekä Afrikasta.

Shea- ja kookosöljyä ympäristö ja työntekijöiden hyvinvointi huomioiden

Toimimme myös paikallisia yhteisöjä tukevissa hankkeissa. Alentaja-levitteessämme käytettävä sheaöljy on lähtöisin Länsi-Afrikasta, jossa se kasvaa villinä ja jota keräävät naisvaltaiset osuuskunnat. Olemme mukana Where life grows -kampanjassa, jossa sitoudumme parantamaan shean kerääjien hyvinvointia, taloudellisia mahdollisuuksia ja työolosuhteita sekä suojelemaan ja ennallistamaan ympäristöä.

Kampanjan tavoitteena on tukea projekteja, jossa tuetaan shean kerääjien sekä heidän perheidensä terveyttä ja koulutusta, parannetaan työolosuhteita ja toimeentuloa vahvistamalla alueen infrastruktuuria ja toimitusketjuja sekä vähennetään ympäristövaikutuksia savannialueilla ja hiilidioksidipäästöjä toimitusketjuissa.

Käyttämämme kookosöljy on peräisin pääosin Filippiineiltä ja Indonesiasta. Vaikka kookosöljylle ei vielä ole sertifiointijärjestelmää, Bunge Loders Croklaan pyrkii kehittämään sellaista. Tavoitteena on muun muassa parantaa pienviljelijöiden toimeentuloa ja elinolosuhteita, vahvistaa tuotantoketjun jäljitettävyyttä sekä estää metsien hakkuuta ja vähentää näin ympäristövaikutuksia.

Vain sertifioitua palmuöljyä läpinäkyvän tuotantoketjun kautta

Moni kuluttaja etsii levitehyllystä palmuöljytöntä vaihtoehtoa kolesterolin alentamiseen. Tässäkin asiassa olemme kuulleet asiakkaitamme ja siksi olemmekin lanseeranneet ensimmäisen .

Ymmärrämme, että maailmanlaajuisesti palmuöljyn tuotantoon liittyy monenlaisia haasteita. Siksi käytämme ainoastaan sertifioitua palmuöljyä. Palmuöljymme tuotetaan alueilla, joilla hyödynnetään vastuullisia viljelykäytäntöjä sekä pidetään huolta työntekijöiden ja paikallisten yhteisöjen oikeuksista.

Tunnemme myös käyttämämme öljyn kulkureitin Suomeen. Käytämme segregoitua palmuöljyä (Segregated palm oil, SG), jonka koko tuotantoketjun vastuullisuus varmistetaan pitämällä palmuöljyn kuljetus ja käsittely erillään muista palmuöljylaaduista. Kehitämme tuotantoketjujamme jatkuvasti jäljitettävämmiksi ja läpinäkyvämmiksi, koska tiedämme sen olevan tärkeää myös Alentajan käyttäjille.

Hankimme margariineissamme ja levitteissämme käyttämämme palmuöljyn RSPO:n kestävän kehityksen ja vastuullisuuden periaatteita noudattavilta tuottajilta.

 

Voit tutustua Bungen vastuullisuusohjelmaan tarkemmin tämän linkin takaa.