Alentajaa syödessäsi tiedät, mitä syöt

Alentajaa syödessäsi tiedät, mitä syöt

Suomessa valmistettujen elintarvikkeiden tuoteturvallisuus on maailman huippua. Niin myös Alentajan.

Suomessa laki määrittää paljon, mutta myös omat standardimme ovat korkeat. Tiedostamme kaikki ne tekijät ja riskit, jotka voivat heikentää tuotteidemme turvallisuutta. Pystymme tunnistamaan ja pitämään poissa tuotantoon liittyvät mikrobiologiset, kemialliset ja fysikaaliset riskit sekä allergeenit. Tämän ansiosta voimme esimerkiksi valmistaa levitteitä, joissa ei ole lainkaan lisä- ja säilöntäaineita.

Valvomme tarkasti raaka-aineidemme alkuperän, valmistusmenetelmien sekä jakelun turvallisuutta. Toimintamme perustuu viranomaisten hyväksymään omavalvontasuunnitelmaamme. Suomessa omavalvonnan toteutumista valvotaan säännöllisesti. Valvontaa suorittaa paikallinen elintarvikeviranomainen Ruokaviraston koordinoimana.

Alentajan tuotannossa noudatetaan yhtä elintarviketurvallisuuden tiukimmista standardeista, BRC Foodia. Alentaja-tuotteita valmistava Bunge Finland Oy on vuosittaisissa auditoinneissa arvioitu korkeimmalle AA-tasolle.

Alentaja-tuotteiden vaikuttavan aineen, kasvisterolin, käyttöä on tutkittu jo pitkään ja niiden käyttö on todettu turvalliseksi. Euroopan unionin elintarviketurvallisuusviranomainen EFSA on hyväksynyt kasvisteroleille terveysväittämän, jonka mukaan kasvisterolien on osoitettu alentavan veren kolesterolitasoa. Korkea kolesteroliarvo on sepelvaltimotaudin riskitekijä.