Alentaja on sinivalkoinen valinta

Rypsi on tärkeä kotimainen viljelykasvi, joka on Alentaja-levitteiden pääraaka-aine

Alentaja on sinivalkoinen valinta

Alentaja on ainoa Suomessa valmistettu kolesterolia alentava levite. Suomen ainoassa margariinitehtaassa on tehty uraauurtavaa työtä kasvirasvojen parissa jo 60 vuotta. Olemme kotimainen työnantaja, ja työllistämme yli 100 ihmistä erilaisissa tehtävissä, kuten tuotannossa, kunnossapidossa ja hallinnossa.  Kotimaisena toimijana tunnemme suomalaisen maun, ja osaamme kehittää maistuvia, mutta samalla myös hyvinvointia lisääviä tuotteita. Syystäkin, Alentaja on noussut Suomen ostetuimmaksi kolesterolia alentavaksi levitteeksi.*

Suomalaisten kolesteroliarvoja on mitattu 1970-luvun alusta alkaen, ja Pohjois-Karjala -projektin myötä kolesterolimittaukset tulivat tutuiksi koko väestölle. Sen vuoksi voidaankin todeta, että suomalaiset kuluttajat tuntevat korkean kolesterolin aiheuttamat riskitekijät hyvin verrattuna esimerkiksi keskieurooppalaisiin.

Viimeisimmän Finriski-tutkimuksen mukaan suomalaisten yli 40 vuotta jatkunut veren kolesterolipitoisuuden nousu on kääntynyt laskuun, mikä voi merkittävästi vähentää sairastuvuutta sydän- ja verisuonisairauksiin. Kuitenkin lähes 60 prosentilla on edelleen suurentunut kokonaiskolesteroli ja heistä lähes joka toiselle se oli aiemmin toteamaton. Siksi jokaisen aikuisen olisi hyvä tietää kolesteroliarvonsa ja syytä kiinnittää huomiota ravitsemukseen, ja erityisesti levitteiden ja ruoanvalmistusrasvojen laatuun.

* Viitenumero: 05041611, Päiväys: 27.10.2023 Lähde: NielsenIQ Homescan, Markkina: Koko Suomi, Terveysvaikutteiset rasvat, Osuudet arvossa ja volyymissa, 52 viikkoa päättyen 8.10.2023 (Copyright © NielsenIQ)