Tavoitteena pieni hiilijalanjälki
Tavoitteenamme on mahdollisimman pieni hiilijalanjälki. Kasviperäisten tuotteiden hiilijalanjälki on yleisesti pienempi kuin eläinperäisten, ja margariinin jälki on alle puolet voin aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä. Suomessa valmistusteollisuuden tarkat ympäristökriteerit auttavat meitä pienentämään hiilijalanjälkeämme entisestään.
Hiilijalanjälkemme pienentämiseksi kiinnitämme huomiota myös logistiseen tehokkuuteen. Lopputuotteiden kuljetusmatkat ovat lyhyitä – asia, joka lisää tuoteturvallisuutta ja ekologisuutta entisestään.
Zero waste – kaikki jäte hyödynnetään
Bunge Finlandille ympäristöystävällisyys on yksi tärkeimmistä arvoista. Pyrimme siihen, että tuotantomme kuormittaa ympäristöä mahdollisimman vähän. Pitkän kehitystyön tuloksena olemme päässeet tilanteeseen, jossa tuotantolaitokseltamme ei lähde yhtään jätejaetta kaatopaikalle.
Keräämme kaikki muovilaadut erikseen, sekä metallin, lasin, pahvin, SER-jätteen omiin säiliöihinsä. Nämä sekä muu tehtaalla syntyvä jäte toimitetaan yhteistyökumppaneille eteenpäin hyödynnettäväksi. Kaikki jäte hyödynnetään, eikä mitään toimiteta kaatopaikalle. Lisäksi tuotannossa syntyvä rasvajäte toimitetaan jatkojalostukseen, josta se päätyy esimerkiksi biodieselin raaka-aineeksi.
Pakkausmateriaalien jatkuva kehitystyö
Kartoitamme jatkuvasti uusia pakkausratkaisuja, joilla pystyisimme osaltamme minimoimaan ympäristöä kuormittavan pakkausmateriaalijätteen määrän. Meille on tärkeää, että tuotteemme on pakattu mahdollisimman ympäristöystävälliseen pakkaukseen. Alentaja-levitteet on pakattu kartonkipäällysteisiin rasioihin, jotka voi huolettaa kierrättää kartonkikierrätykseen.
Tutustu tarkemmin vastuullisiin valintoihimme pakkausmateriaalien kohdalla.
Tuoteturvallisuus kaiken keskiössä
Bunge Finlandin pitää omavalvontasuunnitelman avulla tarkasti huolta tuotteiden turvallisuudesta. Omavalvontajärjestelmään sisältyy HACCP-järjestelmä, joka on elintarviketuotannon hallintajärjestelmä. Järjestelmän avulla elintarvikkeen turvallisuus taataan terveyttä vaarantavien vaarojen hallinnalla.
Vaaditun valvonnan lisäksi Bunge Finland Oy noudattaa yhtä elintarviketurvallisuuden tiukimmista standardeista, BRC Foodia. Vuodesta 2016 lähtien Bunge Finland Oy on pysynyt standardin ylimmällä, eli AA-tasolla. Standardi auttaa meitä hallitsemaan tuoteturvallisuuden riskit ja velvoitteet sekä selkeyttämään toimintoja. Huomiota on kiinnitetty esimerkiksi siihen, etteivät allergeenit pääse leviämään.
Vastuullisesti tuotettu palmuöljy
Kaikissa valmistamissamme kuluttaja- ja suurkeittiötuotteissa käytetään ainoastaan RSPO-standardin (Round Table of Sustainable Palm Oil) mukaista vastuullisesti tuotettua ja erillään muusta palmuöljystä pidettyä sertifioitua palmuöljyä (Segregated palm oil, SG).
Meille on tärkeää, että vastuullisuutemme on kokonaisvaltaista ja läpäisee koko tuotantoketjun. Bungen arvojen mukaisesti kaikkien maanviljelyn arvoketjujen tulee olla kestävän kehityksen periaatteiden mukaisia ja kansantaloudellisesti paikallisille yhteisöille kannattavia. Huolehdimme, että käyttämämme palmuöljyn tuotannossa suojellaan alueita, joilla on korkea luonnonsuojeluarvo ja/tai runsaat hiilivarannot, minimoidaan kasvihuonekaasupäästöjä, hyödynnetään vastuullisia viljelykäytäntöjä sekä suojataan työntekijöiden ja paikallisten yhteisöjen oikeuksia.
Segregoitu tuotantoketju varmistetaan pitämällä palmuöljyn kuljetus ja käsittely erillään muista palmuöljylaaduista, eli sertifioimalla koko tuotantoketju ja -laitos. Tämä vie kohti yhä jäljitettävämpää ja läpinäkyvämpää tuotantoketjua, joka antaa meille mahdollisuuden vaatia yhä korkeampia standardeja yhä konkreettisemmassa muodossa. Lue lisää segregoidusta palmuöljyn käytöstä.