Bunge Finland vastuullisuuden edelläkävijäksi

Käpy joka on vielä kiinni havupuun oksassa neulasten keskellä

Bunge Finland vastuullisuuden edelläkävijäksi

Bunge Finland on useamman vuoden ajan kehittänyt toimintaansa yhä vastuullisemmaksi. Yrityksemme haluaa olla edelläkävijä hiilijalanjäljen pienentämisessä, jätteen kierrättämisessä sekä työntekijöiden ja tuotteiden turvallisuudessa. Tuotteissa käytettävä palmuöljy on kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti tuotettua. Kannamme myös sosiaalisen vastuumme pitämällä huolta työntekijöidemme hyvinvoinnista ja tukemalla hyväntekeväisyysjärjestöjä. Tutustu alta tarkemmin vastuullisiin valintoihimme.

Suomen lippu liehuu tuulessa. Alentaja levitteet on valmistettu Suomessa

Suomen ainoa margariinitehdas

Kotimaisuus on Bunge Finlandille tärkeää. Kaikki Alentaja-levitteet on valmistettu Suomessa, Suomen ainoassa margariinitehtaassa. Kotimainen valmistus on vakuus tuotteiden laadukkuudesta ja puhtaudesta. Lisäksi kotimaisuus luo työpaikkoja Suomeen. Tehtaamme Turun kupeessa työllistääkin lähes 100 ihmistä erilaisissa tehtävissä tuotannossa ja hallinnossa.

Kaikki Bunge Finlandin tuotantolaitoksella käytettävä energia on tuotettu hiilidioksidivapaasti, joten tuotantomme ei kuormita ympäristöä hiilidioksidipäästöillä. Tehtaalla käytettävä höyry tulee Raision Teollisuuspuiston biopolttolaitokselta, jossa se tuotetaan uusiutuvalla energialla.

Kypsennetty lohiviipale tummalla lautasella jonka kanssa tarjoillaan salaattia

Tavoitteena pieni hiilijalanjälki

Tavoitteenamme on mahdollisimman pieni hiilijalanjälki. Kasviperäisten tuotteiden hiilijalanjälki on yleisesti pienempi kuin eläinperäisten, ja margariinin jälki on alle puolet voin aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä. Suomessa valmistusteollisuuden tarkat ympäristökriteerit auttavat meitä pienentämään hiilijalanjälkeämme entisestään.

Hiilijalanjälkemme pienentämiseksi kiinnitämme huomiota myös logistiseen tehokkuuteen. Lopputuotteiden kuljetusmatkat ovat lyhyitä – asia, joka lisää tuoteturvallisuutta ja ekologisuutta entisestään.

Zero waste – kaikki jäte hyödynnetään

Bunge Finlandille ympäristöystävällisyys on yksi tärkeimmistä arvoista. Pyrimme siihen, että tuotantomme kuormittaa ympäristöä mahdollisimman vähän. Pitkän kehitystyön tuloksena olemme päässeet tilanteeseen, jossa tuotantolaitokseltamme ei lähde yhtään jätejaetta kaatopaikalle.

Keräämme kaikki muovilaadut erikseen, sekä metallin, lasin, pahvin, SER-jätteen omiin säiliöihinsä. Nämä sekä muu tehtaalla syntyvä jäte toimitetaan yhteistyökumppaneille eteenpäin hyödynnettäväksi. Kaikki jäte hyödynnetään, eikä mitään toimiteta kaatopaikalle. Lisäksi tuotannossa syntyvä rasvajäte toimitetaan jatkojalostukseen, josta se päätyy esimerkiksi biodieselin raaka-aineeksi.

Pakkausmateriaalien jatkuva kehitystyö

Kartoitamme jatkuvasti uusia pakkausratkaisuja, joilla pystyisimme osaltamme minimoimaan ympäristöä kuormittavan pakkausmateriaalijätteen määrän. Meille on tärkeää, että tuotteemme on pakattu mahdollisimman ympäristöystävälliseen pakkaukseen. Alentaja-levitteet on pakattu kartonkipäällysteisiin rasioihin, jotka voi huolettaa kierrättää kartonkikierrätykseen.

Tutustu tarkemmin vastuullisiin valintoihimme pakkausmateriaalien kohdalla.

Tuoteturvallisuus kaiken keskiössä

Bunge Finlandin pitää omavalvontasuunnitelman avulla tarkasti huolta tuotteiden turvallisuudesta. Omavalvontajärjestelmään sisältyy HACCP-järjestelmä, joka on elintarviketuotannon hallintajärjestelmä. Järjestelmän avulla elintarvikkeen turvallisuus taataan terveyttä vaarantavien vaarojen hallinnalla.

Vaaditun valvonnan lisäksi Bunge Finland Oy noudattaa yhtä elintarviketurvallisuuden tiukimmista standardeista, BRC Foodia. Vuodesta 2016 lähtien Bunge Finland Oy on pysynyt standardin ylimmällä, eli AA-tasolla. Standardi auttaa meitä hallitsemaan tuoteturvallisuuden riskit ja velvoitteet sekä selkeyttämään toimintoja. Huomiota on kiinnitetty esimerkiksi siihen, etteivät allergeenit pääse leviämään.

Vastuullisesti tuotettu palmuöljy

Kaikissa valmistamissamme kuluttaja- ja suurkeittiötuotteissa käytetään ainoastaan RSPO-standardin (Round Table of Sustainable Palm Oil) mukaista vastuullisesti tuotettua ja erillään muusta palmuöljystä pidettyä sertifioitua palmuöljyä (Segregated palm oil, SG).

Meille on tärkeää, että vastuullisuutemme on kokonaisvaltaista ja läpäisee koko tuotantoketjun. Bungen arvojen mukaisesti kaikkien maanviljelyn arvoketjujen tulee olla kestävän kehityksen periaatteiden mukaisia ja kansantaloudellisesti paikallisille yhteisöille kannattavia. Huolehdimme, että käyttämämme palmuöljyn tuotannossa suojellaan alueita, joilla on korkea luonnonsuojeluarvo ja/tai runsaat hiilivarannot, minimoidaan kasvihuonekaasupäästöjä, hyödynnetään vastuullisia viljelykäytäntöjä sekä suojataan työntekijöiden ja paikallisten yhteisöjen oikeuksia.

Segregoitu tuotantoketju varmistetaan pitämällä palmuöljyn kuljetus ja käsittely erillään muista palmuöljylaaduista, eli sertifioimalla koko tuotantoketju ja -laitos. Tämä vie kohti yhä jäljitettävämpää ja läpinäkyvämpää tuotantoketjua, joka antaa meille mahdollisuuden vaatia yhä korkeampia standardeja yhä konkreettisemmassa muodossa. Lue lisää segregoidusta palmuöljyn käytöstä.