ALENTAJAN KARTONKIRASIA VÄHENTÄÄ MUOVIN MÄÄRÄÄ

ALENTAJAN KARTONKIRASIA VÄHENTÄÄ MUOVIN MÄÄRÄÄ

Alentaja alentaa kolesterolin lisäksi myös muovin määrää

Alentaja-pakkausten ensisijainen tehtävä on suojata tuotetta ja pitää se laadukkaana sekä vähentää hävikkiä. Etsimme kuitenkin jatkuvasti uusia tapoja tehdä Alentaja-pakkauksista entistäkin luontoystävällisempiä. Kaikki Alentaja-pakkaukset ovat jo nyt kierrätettävissä.

Vähennä muovijätettä samalla kun alennat kolesterolia

Vuoden 2020 alusta Alentaja -tuoteperhe ottikin ison askeleen entistä vastuullisempaan suuntaan siirtymällä muovipäällysteisistä rasioista kartonkipäällysteiseen leviterasiaan. Pakkausuudistuksen myötä uudet ekologisemmat kartonkirasiat sisältävät yli 50% vähemmän muovia kuin aikaisemmat 400g rasiat. Vuositasolla tämä tarkoittaa noin 25 tonnin vähennystä muovin määrässä!

Miten kierrätän Alentaja-tuotteet? 

  • Kaikki Alentaja-rasiat voi kierrättää rasian ohjeen mukaisesti kartonkikeräykseen. Kartonkia ei tarvitse irrottaa rasiasta ennen kierrätykseen laittoa, rasian huuhtelu vedellä riittää. Rasiat voi toki kierrättää myös energiajätteenä.
  • Alentaja-kannet voi toimittaa lähimpään muovijätteen kierrätyspisteeseen.
  • Rasioiden muovisen kannen alla olevan alumiinisen välikannen voi laittaa metallinkeräykseen.
  • Ruoan jäämät olisi hyvä huuhtaista tai pyyhkiä pakkauksista ennen kuin ne viedään kierrätykseen.

Alentajan pakkauksen kierrättäminen ei ole vaikeaa. Katso alla oleva video ja opi mestarikierrättäjäksi!

Olemme Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n jäsen, ja ilmoitamme Ringille vuosittain käyttämiemme pakkausmateriaalien määrät ja maksamme niiden hyötykäytön järjestämisestä.