Alentaja alentaa myös muovin määrää

Alentaja alentaa myös muovin määrää

Alentaja-pakkausten ensisijainen tehtävä on suojata tuotetta ja pitää se laadukkaana sekä vähentää hävikkiä. Etsimme kuitenkin jatkuvasti uusia tapoja tehdä Alentaja-pakkauksista entistäkin luontoystävällisempiä. Kaikki Alentaja-pakkaukset ovat jo nyt kierrätettävissä.

Vuoden 2020 alusta Alentaja -tuoteperhe ottikin ison askeleen entistä vastuullisempaan suuntaan siirtymällä muovipäällysteisestä rasioista kartonkipäällysteiseen leviterasiaan. Pakkausuudistuksen myötä uudet ekologisemmat kartonkirasiat sisältävät yli 50% vähemmän muovia kuin aikaisemmat 400g rasiat. Vuositasolla tämä tarkoittaa yli 10 tonnin vähennystä muovin määrässä!

Vaikka Alentaja-rasia onkin uudistunut kartonkipäällysteiseksi, sama hyvä maku ja tutkittu teho ovat säilyneet. Täysin kasvipohjainen ja ainoa Suomessa valmistettu kolesterolia alentava levite on hyvä valinta niin itselle kuin ympäristölle.

Miten kierrätän Alentaja-tuotteet? 

  • Kaikki Alentaja-rasiat voi kierrättää rasian ohjeen mukaisesti kartonkikeräykseen. Kartonkia ei tarvitse irrottaa rasiasta ennen kierrätykseen laittoa, rasian huuhtelu vedellä riittää. Rasiat voi toki kierrättää myös energiajätteenä.
  • Alentaja-kannet voi toimittaa lähimpään muovijätteen kierrätyspisteeseen.
  • Rasioiden muovisen kannen alla olevan alumiinisen välikannen voi laittaa metallinkeräykseen.

Ruoan jäämät olisi hyvä huuhtaista tai pyyhkiä pakkauksista ennen kuin ne viedään kierrätykseen.

Olemme Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n jäsen, ja ilmoitamme Ringille vuosittain käyttämiemme pakkausmateriaalien määrät ja maksamme niiden hyötykäytön järjestämisestä.