Milloin viimeksi olet paistanut räiskäleitä? Ruokaisat räiskäleet sopivat lounaaksi, iltapalaksi ja illanistujaisiin. Täytteitä voit varioida oman mielesi mukaan. Kun lisäät taikinaan hieman sulatettua Alentaja +kalsium margariinia, ei pannulle tarvitse lisätä rasvaa paistovaiheessa.

Ainekset: |
|
5 dl | maitoa |
2 kpl | kananmunaa |
1/2 tl | suolaa |
2 1/2 - 3 dl | vehnäjauhoja |
25 g | Alentaja +kalsium margariini |
Täyte: |
|
1 kpl | sipuli |
2-3 kpl | valkosipulinkynttä |
1 kpl | punainen paprika |
400 g | broilerinjauhelihaa |
1/2 tl | suolaa |
mustapippuria myllystä | |
2 rkl | punaista pestoa |
Pinnalle: |
|
50 g | juustoraastetta |
Valmistusohje
Mittaa maito kulhoon ja riko joukkoon kananmunat. Lisää suola ja vehnäjauhot ja sekoita. Sulata Alentaja +kalsium ja sekoita taikinan joukkoon.
Paista räiskäleet kuumalla pannulla molemmin puolin.
Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele paprika. Paista broilerinjauheliha kuumalla pannulla ja lisää sipuli, valkosipuli ja paprika. Mausta suolalla, mustapippurilla ja punaisella pestolla.
Jaa täyte räiskäleiden keskelle pitkittäin ja kääri rulliksi. Laita leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Kuumenna hetki 200 asteessa ja tarjoa heti.