Alentajasta valmistuu sekä kostea ja täyteläinen porkkanakakku että kuohkea kuorrute. Voit koristella porkkanakakun lopuksi nonparelleilla, valkosuklaaraasteella ja pähkinöillä. Tämän reseptin kakku on paistettu uunivuoassa, mutta voit myös paistaa kakun irtopohjavuoassa. (soijaton)
Porkkanakakku |
|
3,5 dl |
vehnäjauhoja
|
2 tl |
ruokasoodaa
|
0,5 tl |
suolaa
|
1,5 tl |
kanelia
|
275 g |
Alentaja +kalsiumia
|
2,5 dl |
sokeria
|
2,5 dl |
fariinisokeria
|
4 |
kananmunaa
|
4 dl |
porkkanaraastetta
|
1 dl |
rusinoita
|
1 dl |
pähkinöitä (esimerkiksi hassel- ja saksanpähkinöitä)
|
Kuorrute |
|
230 g |
Alentaja +kalsiumia huoneenlämpöisenä
|
450 g |
maustamatonta tuorejuustoa
|
4 dl |
tomusokeria
|
2 tl |
vaniljasokeria
|
Valmistusohje
Sekoita vehnäjauho, ruokasooda, suola ja kaneli sekaisin. Sulata rasva kattilassa. Vaahdota sokeri, fariinisokeri ja kananmuna kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon kuivat aineet ja sulatettu rasva. Lisää lopuksi joukkoon porkkanaraaste, rusinat ja pähkinät. Siirrä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi ja paista 180-asteisessa uunissa noin 25–30 minuutin ajan. Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista.
Vaahdota rasva ja tuorejuusto. Lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri, sekoita huolellisesti. Levitä kuorrute porkkanakakun päälle. Leikkaa porkkanakakku paloiksi ennen tarjoilua.