Mausteinen banaanikakku on unelman pehmeä ja sulaa suussa. Se valmistuu vähistä aineksista ja kestää hyvänä monta päivää.

Ainekset: |
|
100 g | Alentaja 60 margariinia |
3 dl | fariinisokeria |
2 | kananmunaa |
3 dl | vehnäjauhoja |
1 tl | ruokasoodaa |
2 tl | vaniljasokeria |
1 tl | kardemummaa |
1-2 tl | kanelia |
2 | banaania |
Vuokaan: |
|
Alentaja 60 margariinia | |
korppujauhoja |
Valmistusohje
Mittaa Alentaja-margariini kulhoon ja lisää joukkoon fariinisokeri. Vatkaa kuohkeaksi.
Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääntele vielä joukkoon soseutetut banaanit.
Voitele kahvikakkuvuoka Alentaja-margariinilla ja jauhota vuoka korppujauhoilla. Laita taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 150-175 asteessa uunin keskiritilätasolla 50-60 minuuttia, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista.
Anna kakun jäähtyä muutama minuutti ja kumoa tarjoiluvadille.