Kuka muistaa vanhanajan unelmatortun? Tämä herkullinen klassikko sopii niin tarjottavaksi iltapäiväkahveillekin kuin juhlaankin. Unelmatortun kreemin valmistat näppärästi Alentaja-levitteen avulla.

Ainekset: |
|
4 kpl | kananmunaa |
1,5 dl | sokeria |
1 dl | perunajauhoja |
1/2 dl | kaakaojauhetta |
2 tl | leivinjauhetta |
Täyte: |
|
150 g | Alentaja +kalsium margariini |
1 | kananmuna |
3-4 dl | tomusokeria |
Valmistusohje
Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele muna-sokerivaahdon joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista keskiritilätasolla 225 asteessa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperiarkille ja anna jäähtyä hetki. Laita Alentaja +kalsium, kananmuna ja tomusokeri kulhoon ja vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte torttulevylle ja kääri tiukahkolle rullalle. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Leikkaa paloiksi ja tarjoa.