Paistettu lohi on aina yhtä herkullista ja terveellistä. Sen seuraksi sopii erilaiset lämpimät kasvikset, jotka maistuvat ihanan sulatetun margariinilisän kanssa. Laita joukkoon erilaisia yrttejä oman makusi mukaan. Rakuuna sopii erinomaisesti lämpimien kasvisten kanssa.

Ainekset: |
|
300-400 g | lohifileetä |
ripaus suolaa | |
lime- tai sitruunapippuria | |
1 l | vettä |
1/2 tl | suolaa |
3-4 kpl | porkkanaa |
200 g | varsiparsakaalia |
25 g | Alentaja +kalsium margariini |
1-2 tl | kuivattua rakuunaa |
Lisäksi sirtuunaviipaleita |
Valmistusohje
Leikkaa lohifilee kahteen osaan ja molemmat palat keskeltä nahkaan asti. Käännä medaljongeiksi. Paista kuumalla pannulla molemmin puolin ja mausta suolalla ja lime- tai sitruunapippurilla.
Kiehauta vesi ja mausta suolalla. Kuori ja paloittele porkkanat ja laita kiehuvaan veteen porkkanat ja varsiparsakaali, anna kiehua muutama minuutti ja valuta. Sulata Alentaja +kalsium ja sekoita joukkoon rakuunaa. Valuta kasvisten joukkoon. Tarjoa paistetun kalan ja sitruunan kanssa.