Paistettu lohi on aina yhtä herkullista ja terveellistä, ja pannulla paistettuna se saa erityisen herkullisen rapean pinnan. Lohifileen paistaminen pannulla onnistuu helposti, kunhan muistat käyttää sopivia mausteita. Lisää lohen seuraksi lämpimiä kasviksia, kuten varsiparsakaalia tai porkkanaa, jotka maistuvat ihanalta sulatetun margariinin ja yrttien, kuten rakuunan, kera. Lohifileestä saat näyttäviä lohimedaljonkeja tekemällä viillon lohifileen nahkaan asti ja kääntämällä nahat vastakkain. Tämä paistettu lohi -resepti on täydellinen yhdistelmä makuja ja terveellisyyttä, ja sen lisukkeet kruunaavat aterian.
Paistettu lohi |
|
1 rkl |
Alentaja +kalsium margariini
|
300-400 g |
lohifileetä
|
ripaus suolaa
|
|
lime- tai sitruunapippuria
|
|
Lämpimät kasvikset |
|
1 l |
vettä
|
1/2 tl |
suolaa
|
3-4 kpl |
porkkanaa
|
200 g |
varsiparsakaalia
|
25 g |
Alentaja +kalsium margariini
|
1-2 tl |
kuivattua rakuunaa
|
Lisäksi sitruunaviipaleita
|
Valmistusohje
- Leikkaa lohifilee kahteen osaan ja molemmat palat keskeltä nahkaan asti. Käännä medaljongeiksi.
- Kuumenna pannu ja sulata ruokalusikallinen Alentajaa pannulla.
- Paista kuumalla pannulla molemmin puolin ja mausta suolalla ja lime- tai sitruunapippurilla.
- Kiehauta vesi ja mausta suolalla.
- Kuori ja paloittele porkkanat ja laita kiehuvaan veteen porkkanat ja varsiparsakaali, anna kiehua muutama minuutti ja valuta.
- Sulata Alentaja +kalsium ja sekoita joukkoon rakuunaa. Valuta kasvisten joukkoon.
- Tarjoa lämpimät kasvikset paistetun lohen ja sitruunan kanssa.