Kesäisessä kalakeitoissa yhdistyvät klassinen kirkas kalakeitto ja kesäkeitto. Tämä ruoka on mökkiruokaa parhaimmillaan! Kasviksien kypsennyksessä kannattaa muistaa, että ne kypsyvät eri aikaan. Tästä syystä kasviksia lisätään eri vaiheissa valmistusta. Lopputuloksena on upean värinen keitto, jossa on paljon makua ja suutuntumaa. (maidoton, gluteeniton)
Ainekset: |
|
2 rkl |
Alentajaa
|
1 |
sipuli hienonnettuna
|
1 rkl |
fenkolinsiemeniä
|
3 |
laakerinlehteä
|
10 |
maustepippuria
|
10 |
valkopippuria
|
500 g |
uusia perunoita
|
4 |
porkkanaa pilkottuna
|
1 l |
kalalientä
|
300 g |
ahventa tai kuhaa paloiteltuna
|
300 g |
kirjolohta paloiteltuna
|
puolikas kukkakaali hienonnettuna
|
|
1 ruukku |
tilliä hienonnettuna
|
1 nippu |
kevätsipulia hienonnettuna
|
100 g |
tuoreita herneitä
|
2-3 tl |
suolaa
|
Tarjoiluun |
|
2 rkl |
Alentajaa
|
ruisleipää
|
Valmistusohje
Kuumenna rasva kattilassa. Lisää joukkoon sipuli sekä mausteet ja kuullota noin 30 minuutin ajan. Lisää joukkoon perunat ja porkkanat ja kuullota noin 2 minuutin ajan. Lisää kalaliemi ja keitä kunnes kasvikset ovat kypsyneet. Lisää joukkoon paloitellut kalat ja kukkakaali. Hauduta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia kunnes kalat ovat kypsyneet. Lisää lopuksi joukkoon tilli, kevätsipuli, herneet ja suola.
Tarjoile kesäinen kalakeitto ruisleivän ja Alentajan kanssa. Voit halutessasi lisätä keittolautaselle lusikallisen Alentajaa tuomaan täyteläisyyttä.