
Mozzarella-kinkkuleipä on raikas ja helposti koottava välipala, jossa kinkku, buffalomozzarella ja vihreä pesto muodostavat mehukkaiden vihannesten ja rapean leivän kanssa vastustamattoman makuelämyksen. Mozzarella-kinkkuleipä sopii mainiosti kevyeksi aamupalaksi tai mukaan otettavaksi evääksi. Se on herkullinen esimerkki siitä, miten syntyy terveellinen välipala ilman vaivannäköä – hyvä lisä arjen terveellisiin välipalaideoihin.
Raaka-aineet |
|
40 g |
Alentaja Plus kasvirasvalevitteellä
|
4 kpl |
Rouhesämpylöitä
|
1 |
kokonainen kesäkurpitsa
|
1/2 tl |
suolaa
|
1 rkl |
oliiviöljyä
|
3 rkl |
pestoa
|
4 |
jääsalaatinlehteä
|
8 viipaletta |
buffalomozzarellaa
|
6 kpl |
miniluumutomaattia puolitettuna
|
4 siivua |
prosciuttoa
|
Tuoretta basilikaa koristeluun
|
Valmistusohje
- Leikkaa kesäkurpitsasta noin sentin paksuisia viipaleita ja ripottele niiden päälle suolaa.
- Anna kesäkurpitsojen ”itkeä” kitkerä neste pois (n. 10 min.) ja pyyhi sitten pinta kuivaksi.
- Paahda viipaleiden pintaan väriä parilla- tai paistinpannulla. Nosta leikkuulaudalle jäähtymään.
- Kun viipaleet ovat jäähtyneet, sivele niiden pinta pestolla ja anna maustua.
- Voitele leivät Alentaja-levitteellä.
- Aseta kunkin sämpylän pohjalle jääsalaatinlehti ja kokoa päälle mozzarella, kesäkurpitsat, tomaatit ja prosciutto.
- Viimeistele sämpylät reilulla annoksella tuoretta basilikaa.