Omenainen herkutteluleipä on helppo valmistaa ja se maistuu ihanalta sellaisenaan tai vaikkapa jogurttinokareen kanssa. Valmista ensin omenalisäke ja paahda sen jälkeen leipä, jonka päälle seos lusikoidaan.

Ainekset: |
|
3 | kotimaista omenaa |
1 rkl | Alentaja +kalium -levitettä |
2-3 rkl | hunajaa |
ripaus kanelia | |
Lisäksi: | |
4 | viipaletta kaurapaahtoleipää |
1 rkl | Alentaja 2-teho -levitettä |
ripaus kanelia | |
1 tl | vaniljasokeria |
Valmistusohje
Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.
Lämmitä nokare Alentaja +kaliumia pannulla.
Lisää omenalohkot ja kääntele hetki.
Lisää hunaja ja vaniljasokeri. Kääntele, kunnes omenat ovat hieman pehmenneet.
Paahda kaurapaahtoleivät kuumalla pannulla molemmin puolin tai leivänpaahtimessa.
Sekoita Alentaja +kalium -levite, ripaus kanelia ja vaniljasokeri keskenään ja voitele lämpimät leipäviipaleet seoksella.
Jaa omenatäyte leiville ja tarjoa heti.