Ruokaisa sieni-kasvisleipä voidaan valmistaa kauden kasviksista. Sieniksi sopivat niin metsäsienet kuin viljellytkin. Tarjoa kevyenä lounaana tai iltapalana.

Ainekset: |
|
2-3 tl | Alentaja +kalium -levitettä |
2 kpl | siemensämpylää |
vettä | |
ripaus suolaa | |
2 | porkkanaa |
4 | mustakaalinlehteä tai lehtikaalia |
1 | salottisipuli |
1 | valkosipulinkynsi |
2-3 dl | kantarelleja |
Paistamiseen: | |
nokare Alentaja +kalium -levitettä | |
Lisäksi: | |
mustapippuria myllystä | |
ripaus suolaa |
Valmistusohje
Voitele siemensämpylät kevyesti Alentaja +kalium -levitteellä.
Kiehauta vesi ja lisää ripaus suolaa.
Kuori porkkanat tarvittaessa ja leikkaa pitkittäin kahteen osaan. Kiehauta porkkanoita hetki ja valuta.
Poista mustakaalista tai lehtikaalista kova lehtiruoti.
Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynnet. Putsaa kantarellit tarvittaessa.
Kuumenna nokare Alentaja +kalium -levitettä pannulla ja paista kevyesti ensin porkkanoihin kaunis pinta. Nosta porkkanat sivuun ja lisää pannulle mustakaali tai lehtikaali, salottisipuli, valkosipuli ja kantarellit. Kääntele kunnes ainekset ovat pehmenneet.
Jaa täyte leiville ja rouhi pinnalle hieman mustapippuria ja suolaa.
Tarjoa!