Omena-kaurapaistos, joka myös omenahyveenä tunnetaan, on täydellinen jälkiruoka syksyn pimeneviin iltoihin. Omenainen kaurapaistos on paitsi herkullinen, myös terveellisempi vaihtoehto perinteisille leivonnaisille. Kaurahiutaleiden kuitu auttaa nimittäin pitämään kolesterolit hyvällä tasolla. Omena-kaurapaistos uunissa valmistuu helposti ja nopeasti, ja sen rapea kaurakuorrute sekä satokauden makeat omenat yhdessä kanelin kanssa luovat kerta kaikkiaan vastustamattoman makuyhdistelmän, joka uppoaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Herkullisuutensa ja valmistamisen helppouden ja nopeuden ansiosta tämä jälkiruoka sopii yhtä hyvin arjen piristykseksi kuin juhlavammankin pääruoan kruunaavaksi herkuksi. Voit nauttia kauraomenapaistoksesta lämpimänä sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera jos haluat oikein herkutella. Molemmista lisukkeista löytyy vegaaniset versiot.
Ainekset: |
|
n. 500 g |
omenoita
|
1 tl |
kanelia
|
100 g |
Alentaja +kalium -levitettä
|
1/2 dl |
sokeria
|
3 dl |
kaurahiutaleita
|
Valmistusohje
- Kuori omenat ja pilko lohkoiksi.
- Levitä omenalohkot voideltuun vuokaan ja ripottele päälle kanelia.
- Sulata Alentaja +kalium ja sekoita joukkoon sokeri sekä kaurahiutaleet.
- Levitä seos omenalohkojen päälle.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 min.