Kasviskierteet sopivat arkeen ja juhlaan. Mehevät ja pehmoiset kierteet voit täyttää mielesi mukaan.
Ainekset: |
|
250 g |
Alentaja +kalium -levitettä
|
250 g |
maitorahkaa
|
4 dl |
vehnäjauhoja
|
2 tl |
leivinjauhetta
|
Täyte: |
|
1 |
sipuli
|
1 |
keskikokoinen palsternakka
|
2 |
porkkanaa
|
2-3 |
valkosipulinkynttä
|
2-3 rkl |
rypsiöljyä
|
70 g |
chili-tomaattipyreetä
|
oreganoa tai basilikaa maun mukaan
|
|
mustapippuria myllystä
|
|
150 g |
juustoraastetta
|
Valmistusohje
Laita Alentaja +kalium ja maitorahka kulhoon.
Nypi joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi ja laita jääkaappiin odottamaan sillä välin, kun valmistat täytteen.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuori palsternakka ja porkkanat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna rypsiöljy pannulla ja lisää kasvikset. Kääntele hetki kovalla lämmöllä ja tiputa sitten lämpötilaa. Lisää hieman pehmenneiden kasvisten joukkoon chili-tomaattipyree, oregano tai basilika, mustapippuria myllystä ja juustoraaste.
Kaulitse taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen suorakaiteen malliseksi levyksi. Levitä täyte pinnalle ja kääri rullalle. Leikkaa 3-4 cm leveiksi viipaleiksi ja käännä leikkauspinta ylöspäin. Voitele halutessasi kananmunalla. Paista muffini- tai leivosvuoissa tai leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.