Alentaja alentaa myös muovin määrää

Alentaja alentaa myös muovin määrää

Laadukas, Suomessa valmistettu tuote on Alentajalle tärkeä asia. Lisäksi haluamme huomioida myös pakkausmateriaalien ympäristövaikutukset, ja etsimmekin jatkuvasti uusia pakkausvaihtoehtoja joilla pystyisimme osaltamme minimoimaan ympäristöä kuormittavan pakkausmateriaalijätteen määrän.

Vuoden 2020 alusta Alentaja -tuoteperhe ottikin ison askeleen entistä vastuullisempaan suuntaan siirtymällä muovipäällysteisestä rasioista kartonkipäällysteiseen leviterasiaan. Pakkausuudistuksen myötä uudet ekologisemmat kartonkirasiat sisältävät yli 50% vähemmän muovia kuin aikaisemmat 400g rasiat. Vuositasolla tämä tarkoittaa yli 10 tonnin vähennystä muovin määrässä!

Vaikka Alentaja-rasia onkin uudistunut, sama hyvä maku, teho ja Alentajan tutut värit ovat säilyneet. Täysin kasvipohjainen ja Suomessa valmistettu tuote on hyvä valinta niin itselle kuin ympäristölle.

Miten kierrätän

400 g kartonkipäällysteiset Alentaja-rasiat voi kierrättää rasian ohjeen mukaisesti kartonkikeräykseen. Kartonkia ei tarvitse irrottaa rasiasta ennen kierrätykseen laittoa, rasian huuhtelu vedellä riittää. Rasiat voi toki kierrättää myös energiajätteenä.Alentaja-kannet voi toimittaa lähimpään muovijätteen kierrätyspisteeseen.

Rasioiden muovisen kannen alla olevan alumiinisen välikannen voi laittaa metallinkeräykseen.