Herkulliset patongit valmistuvat helposti. Valmista kerralla useampi ja pakasta osa tarvittaessa.

Ainekset: |
|
2 1/2 dl | kädenlämpöistä vettä |
25 g | hiivaa |
1/2 tl | suolaa |
5-6 dl | vehnäjauhoja |
1/2 dl | Alentaja +kalium -levitettä |
Täyte: |
|
100 g | Alentaja +kalium -levitettä |
2-3 | valkosipulinkynttä |
tuoretta tai kuivattua rosmariinia maun mukaan |
Valmistusohje
Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja vehnäjauhot vaivaten. Vaivaa lopuksi joukkoon Alentaja-levite.
Anna taikinan kohota puoli tuntia liinan alla.
Jaa taikina sitten neljään yhtä suureen osaan ja pyöritä ne palloiksi.
Kaulitse taikinasta suorakaiteen muotoisia levyjä. Sekoita Alentaja -levitteen joukkoon hienonnettua valkosipulia ja rosmariinia. Levitä levyjen päälle seosta laidasta laitaan.
Kääri levy viistottain rullalle ja laita sauma alaspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai patonkipellille.
Paista 250 asteessa uunin keskiritilätasolla 7-10 minuuttia.