Herkulliset patongit valmistuvat helposti. Valmista kerralla useampi ja pakasta osa tarvittaessa.
Ainekset: |
|
2 1/2 dl |
kädenlämpöistä vettä
|
25 g |
hiivaa
|
1/2 tl |
suolaa
|
5-6 dl |
vehnäjauhoja
|
1/2 dl |
Alentaja +kalium -levitettä
|
Täyte: |
|
100 g |
Alentaja +kalium -levitettä
|
2-3 |
valkosipulinkynttä
|
tuoretta tai kuivattua rosmariinia maun mukaan
|
Valmistusohje
Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja vehnäjauhot vaivaten. Vaivaa lopuksi joukkoon Alentaja-levite.
Anna taikinan kohota puoli tuntia liinan alla.
Jaa taikina sitten neljään yhtä suureen osaan ja pyöritä ne palloiksi.
Kaulitse taikinasta suorakaiteen muotoisia levyjä. Sekoita Alentaja -levitteen joukkoon hienonnettua valkosipulia ja rosmariinia. Levitä levyjen päälle seosta laidasta laitaan.
Kääri levy viistottain rullalle ja laita sauma alaspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai patonkipellille.
Paista 250 asteessa uunin keskiritilätasolla 7-10 minuuttia.