Marjapiirakka sopii arkeen sekä juhlaan. Täytteessä voit maun mukaan käyttää sesonkien eri marjoja tai vaihtaa vaikkapa raparperinpalasiin.
Ainekset: |
|
2 dl |
piimää
|
2 dl |
sokeria
|
100 g |
Alentaja +kalium -levite
|
1 |
kananmuna
|
3 dl |
vehnäjauhoja tai vaaleita spelttijauhoja
|
1,5 tl |
leivinjauhetta
|
3 dl |
marjoja (tuoreita tai pakastettuja)
|
Valmistusohje
1. Sulata Alentaja +kalium.
2. Sekoita piimän joukkoon sula rasva, sokeri ja kananmuna.
3. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan.
4. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun piirakkavuokaan. Tasoita taikina ja ripottele päälle marjat.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla 30 min.