Kenelle?

Alentaja on tuote sinulle, jonka veren kolesteroliarvot ovat suurentuneet.

Ruoan valmistaminen herkkusieniä ja paprikaa käyttäen

Kenelle?

Alentaja on tuote sinulle, jonka veren kolesteroliarvot ovat suurentuneet.

Kenelle Alentaja?

Alentaja on tuote sinulle, jonka veren kolesteroliarvot ovat suurentuneet. Alentaja-levitteet sopivat moneen erityisruokavalioon. Kaikki tuotteet ovat laktoosittomia, maidottomia ja soijattomia sekä sopivat myös vegaaniruokavalioon.

Alentajan käyttöä voidaan jatkaa myös statiinihoidon rinnalla, ja tuotteen käytön aloittaminen vakiintuneen statiinihoidon rinnalla pienentää LDL-kolesterolia edelleen keskimäärin 10 %. Tällöin tuotteen käytöstä kannattaa keskustella hoitavan lääkärin kanssa.

Alentaja sopii aikuisille, nuorille ja lapsille. Tuotetta ei kuitenkaan suositella raskaana oleville tai imettäville naisille eikä alle 5-vuotiaille lapsille. Tällöin kehon ravitsemukselliset tarpeet ovat erilaiset, eikä veren kolesteroliarvojen pienentäminen yleensä ole tarpeen. Alentajaa ei myöskään suositella henkilöille, joilla on harvinainen perinnöllinen sairaus, sitosterolemia.

Alentaja pienentää tehokkaasti veren kolesteroliarvoja myös perinnöllistä rasva-aineenvaihdunnan sairautta, familiaalista hyperkolesterolemiaa (FH) sairastavilla. FH on sairaus, jossa kokonais- ja LDL-kolesteroliarvot ovat poikkeuksellisen suuret ja kolesterolia alkaa kertyä verenkiertoon ja valtimoiden seinämään jo lapsuudessa. Veren suuri kolesterolipitoisuus lisää sepelvaltimotaudin riskin yli 10-kertaiseksi normaaliväestöön verrattuna.