
Katsu sando on japanilainen streetfood-klassikko, joka hurmaa myös kasvipohjaisena versiona. Vegevaihtoehdossa rapeaksi paahdettu täysjyväpaahtoleipä kätkee sisäänsä kerroksen pehmeää avokadoa, raikasta minttu-hernetahnaa ja reilusti tuoreita ituja. Avokadon lisäksi leivän voi täyttää myös esimerkiksi marinoidulla tofulla. Lopputuloksena on kevyt, mutta ruokaisa kerrosleipä, joka näyttää upealta ja maistuu taivaalliselta. Katsu sando sopii mainiosti brunssille, lounaaksi tai vaikka piknikille, kun haluat nauttia japanilaisesta leipäperinteestä luonnon helmassa.
Minttu-hernetahna |
|
200 g |
pakasteherneitä sulatettuna
|
2 rkl |
kurpitsansiemeniä
|
1 |
limen mehu ja kuori raastettuna
|
2 rkl |
Alentaja 60 -margariinia
|
pieni ripaus tabascoa
|
|
20 |
mintun lehteä hienonnettuna
|
Katsu sando |
|
8 kpl |
täysjyväpaahtoleipää
|
2 rkl |
Alentaja 60-margariinia
|
100 g |
ituja
|
2 |
avokadoa siivutettuna
|
-
|
|
vihersalaattia lisukkeeksi
|
|
|
Valmistusohje
Minttu-hernetahna
- Valmista minttu-hernetahna soseuttamalla kaikki ainekset sauvasekoittimella mintun lehtiä lukuun ottamatta. Lisää lopuksi joukkoon mintun lehdet.
Katsu sando
- Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Voitele paahtoleivät toiselta puolella margariinilla. Paahda leivät voidellulta puolelta kullanruskeiksi.
- Levitä hernetahnaa leipien paahtamattomalle puolelle, nosta päälle avokadoviipaleet sekä idut ja peitä toisella tahnalla valellulla leivällä.
- Halkaise veitsellä valmiit vegaaniset katsu sandot puoliksi ja tarjoile vihersalaatin kanssa.