Paistettu kana on monipuolinen ja herkullinen vaihtoehto arkeen tai viikonlopun aterialle. Kanan rintafileet sopivat erinomaisesti paistettaviksi, ja niiden kanssa tarjottavat tilliperunat tuovat annokseen raikasta makua. Hienonnettu tilli antaa perunoille kesäisen vivahteen, mutta voit vaihdella makua käyttämällä kevätsipulia tai persiljaa. Piparjuurikastike tuo mukavasti potkua ja luo erinomaisen yhdistelmän makuja tähän suosituimpaan kanareseptiin.Tämä kanaruokaohje ilahduttaa varmasti koko perhettä. (soijaton, pähkinätön, gluteeniton)
Ainekset: |
|
2 rkl |
rypsiöljyä
|
3 kpl |
broilerin nahallisia rintafileitä
|
1 tl |
suolaa
|
1 tl |
rouhittua mustapippuria
|
Tilliperunat |
|
600 g |
uusia perunoita
|
1 tl |
suolaa
|
0,5 ruukku |
tilliä keittämiseen
|
4 rkl |
Alentajaa
|
0,5 ruukku |
tilliä hienonnettuna
|
1 tl |
rouhittuja fenkolinsiemeniä
|
1 rkl |
karkeaa dijon-sinappia
|
Piparjuurikastike |
|
200 g |
vähärasvaista kermaviiliä
|
1 dl |
piimää
|
2 tl |
piparjuuritahnaa
|
0,5 |
sitruunan mehu
|
0,5 tl |
rouhittua mustapippuria
|
0,5 tl |
suolaa
|
Valmistusohje
- Kuumenna rypsiöljy paistinpannulla.
- Mausta kanan rintafileet suolalla sekä mustapippurilla ja paista nahkapuolelta kullanruskeiksi.
- Siirrä paistetut rintafileet uunivuokaan ja kypsennä 150-asteisessa uunissa 510 minuutin ajan.
- Jos sinulla on paistolämpömittari käytössä kypsennä rintafileitä uunissa kunnes sisälämpötila on 65 astetta.
- Laita pestyt uudet perunat kattilaan. Peitä vedellä ja lisää joukkoon puolikas ruukku tilliä ja suola.
- Keitä perunat kypsiksi vedessä. Valuta perunat ja poista tilli kattilasta.
- Lisää perunoiden joukkoon loput aineet ja sekoita huolellisesti.
- Sekoita kaikki piparjuurikastikkeen ainekset kulhossa sekaisin.
- Tarjoile kanan rintafileet ja tilliperunat ja piparjuurikastikkeen kanssa.