Linssikeitto on monipuolinen ja terveellinen ruoka, joka sopii mainiosti ihan kaikkiin vuodenaikoihin. Erityisesti punainen linssikeitto on helppo valmistaa ja maistuu herkulliselta niin arkena kuin viikonloppunakin. Linssit kannattaa liottaa yön yli, mutta lyhyempikin liotusaika, kuten pari tuntia, riittää nopeuttamaan linssien kypsymistä. Tämä linssikeitto-ohje yhdistää mausteiset ja tomaattiset maut, ja reseptistä saat vegaanisen korvaamalla tavallisen jogurtin kasvipohjaiseen vaihtoehtoon tai jättämällä jogurtin kokonaan pois. (pähkinätön)
Ainekset: |
|
2 rkl |
Alentaja +kalsiumia
|
1 |
sipuli hienonnettuna
|
3 |
valkosipulinkynttä hienonnettuna
|
2 |
porkkanaa viipaloituna
|
1 prk |
säilöttyjä tomaatteja
|
3 dl |
liotettuja vihreitä tai punaisia linssejä
|
1 l |
kasvislientä
|
1 tl |
jauhettua juustokuminaa
|
2 tl |
savupaprikajauhetta
|
2 tl |
korianterinsiemeniä jauhettuna
|
1 tl |
suolaa
|
70 g |
pinaattia
|
1 |
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
|
vähärasvaista jogurttia
|
|
basilikaa ja lehtipersiljaa hienonnettuna
|
Valmistusohje
- Kuumenna rasva kattilassa.
- Kuullota sipulia, valkosipulia ja porkkanoita rasvassa noin 3 minuutin ajan.
- Lisää säilötyt tomaatit, valutetut liotetut linssit, kasvisliemi, mausteet ja suola kattilaan.
- Keitä miedolla lämmöllä noin 20-30 minuuttia kunnes linssit ovat kypsiä.
- Lisää lopuksi joukkoon pinaatti sekä sitruunan mehu ja kuori.
- 6. Annostele valmis linssikeitto lautasille ja viimeistele vähärasvaisella jogurtilla (valitse kasvipohjainen vaihtoehto jos haluat vegaanisen lopputuloksen) ja hienonnetuilla yrteillä.
- Voit halutessasi lisätä annoksiin nokareen Alentajaa.