
Taikina: |
|
5 dl | kevytmaitoa tai vettä |
50 g | hiivaa |
1 | muna (voi tarvittaessa jättää pois) |
1 dl | sokeria |
1 tl | suolaa |
1 rkl | kardemummaa |
14-15 dl | vehnäjauhoja |
200 g | Alentaja +kalium -levitettä |
Täyte: |
|
100 g | Alentaja +kalium -levitettä |
1 dl | sokeria |
2 rkl | kanelia |
Lisäksi: |
|
voiteluun kananmuna | |
pinnalle raesokeria |
Valmistusohje
1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita kunnes hiiva on liuennut nesteeseen.
2. Lisää muna, sokeri ja mausteet.
3. Sekoita vehnäjauhot joukkoon vähitellen. Alusta pullataikina käsin tai koneella. Paloittele rasva joukkoon alustamisen loppuvaiheessa.
4. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa liinalla peitettynä puoli tuntia.
5. Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja jaa taikina kahteen osaan. Kauli kummastakin taikinapalasta suorakaiteen muotoinen (noin 30×50 cm) levy.
6. Levitä pinnalle ohut kerros pehmennyttä Alentaja-levitettä, kanelia ja sokeria.
7. Kääri taikina rullaksi, jätä sauma alaspäin ja leikkaa noin 5–7 sentin levyisiä korvapuusteja.
8. Nosta korvapuustit uunipellille leivinpaperin päälle.
9. Anna kohota liinalla peitettynä 15 min.
10. Voitele munalla ja sirota päälle raesokeria.
11. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 8–10 min.