Missä Alentaja valmistetaan? Onko Alentaja ainoa Suomessa valmistettu kolesterolia alentava levite?

Alentaja valmistetaan Suomen ainoassa margariinitehtaassa, joka sijaitsee Raisiossa. Näin Alentaja on tällä hetkellä myös ainoa Suomessa valmistettava kolesterolia alentava margariini.

Näytä lisää

Miksi riittävä kaliumin saanti on tärkeää normaalin verenpaineen kannalta?

Kalium on ihmiselle välttämätön kivennäisaine.Kalium säätelee yhdessä natriumin kanssa elimistön neste- ja elektrolyyttitasapainoa, verinesteen tilavuutta ja verenpainetta. Niukka kaliuminsaanti, erityisesti yhdistettynä runsaaseen natriuminsaantiin on yhteydessä kohonneeseen verenpaineeseen

Näytä lisää

Miten kalium vaikuttaa verenpaineeseen?

Kalium voi vaikuttaa verenpaineeseen monella eri tavalla. Se lisää natriumin eritystä pois elimistöstä. Se voi myös estää elimistön erään välittäjäaineen, noradrenaliinin verenpainetta kohottavaa vaikutusta tai vaikuttaa suoraan sileään lihaksistoon. Kaliumin saannin lisääminen voi alentaa kohonnutta verenpainetta erityisesti natriumin saannin ollessa runsasta.

Miten Alentaja 2-teho eroaa muista Alentaja-levitteistä?

Kaikkiin Alentaja-levitteisiin on lisätty tehokkaasti veren kolesterolia alentavaa kasvisterolia, mutta Alentaja 2-tehoon on tämän lisäksi lisätty verenpaineen normaalina pysymistä edistävää kaliumia.

Näytä lisää

Miksi valitsisin Alentaja 2-tehon?

Alentaja 2-teholla pystyt samanaikaisesti vaikuttamaan kahteen sydän- ja verisuonisairauksien vaaratekijään: veren kolesteroliarvoihin ja verenpaineeseen.

Näytä lisää

Voiko Alentajaa käyttää ruoanlaittoon ja leivontaan?

Suosittelemme ruoanlaittoon ja leivontaan Alentaja 2-teho 70 ja Alentaja 60 -tuotetta. Alentaja PLUS on parhaimmillaan leivän päällä.

Näytä lisää

Miksi kasvisteroleja suositellaan enintään kolme grammaa päivässä?

Suuremmasta käyttömäärästä ei saa lisähyötyä veren kolesteroliarvojen pienentämiseen.

Miten Alentaja-levitteet eroavat Keiju-levitteistä?

Alentaja-levitteet ovat kehitetty suurentuneiden veren kolesteroliarvojen hoitoon. Vain Alentaja-levitteisiin on lisätty kasvisteroleita, jotka tehokkaasti pienentävät veren haitallista LDL-kolesterolia.

Näytä lisää

Kuka voi käyttää Alentaja-tuotteita?

Alentaja-tuotteet ovat tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat pienentää veren kolesteroliarvojaan. Tuotteet sopivat aikuisten lisäksi myös nuorille ja yli 5-vuotiaille lapsille.

Näytä lisää

Toimivatko Alentaja-tuotteet oikeasti?

Kyllä. Kasvisteroleita sisältävät Alentaja-tuotteet pienentävät veren LDL-kolesteroliarvoa keskimäärin 10 %. Koska jokainen meistä on erilainen, vaikutus on hiukan yksilöllinen. Kasvisterolien teho kolesterolin alentajana on todettu lukuisissa tieteellisissä tutkimuksissa.

Näytä lisää

Miksi Alentaja-tuotteet pienentävät tehokkaasti veren kolesterolia?

Alentaja-tuotteisiin on lisätty kasvisteroleita, jotka pienentävät veren haitallista LDL-kolesterolia keskimäärin 7-10 %, kun käytät tuotetta säännöllisesti.

Näytä lisää

Miksi kolesterolia alentavista tuotteista kannattaa valita levite?

Alentaja-levitteet sopivat pehmeän rasvan laadun vuoksi erinomaisesti osaksi suositeltua, terveyttä edistävää ja kolesterolia alentavaa ruokavaliota.Voit lukea lisää pehmeistä rasvoista täältä

Näytä lisää

Miksi Alentaja-tuotteita suositellaan osana monipuolista ruokavaliota, jossa on runsaasti kasviksia ja hedelmiä?

Tutkimuksessa huomattiin aikoinaan, että kasvisteroleilla täydennettyjä tuotteita käytettäessä veren karotenoidipitoisuudet saattavat hieman laskea pysyen kuitenkin viitearvojen sisällä.

Näytä lisää

Voiko välillä käyttää tavallista margariinia?

Alentajan teho perustuu sen säännölliseen, jokapäiväiseen käyttöön.Sopiva käyttömäärä vaihtelee tuotteittain, koska kasvisterolien määrissä on tuotekohtaisia eroja.

Näytä lisää

Kuinka paljon Alentaja vaikuttaa veren kolesteroliarvoihin?

Alentajan tehoaineen, kasvisterolien teho veren kolesteroliarvojen pienentäjänä on todettu lukuisissa tieteellisissä tutkimuksissa.

Näytä lisää

Mistä Alentajan kasvisteroli on peräisin?

Kaikissa kasvikunnan tuotteissa on kasvisteroleita ihan kuten eläinkunnan tuotteissa kolesterolia. Kuitenkaan kasveista ei saada sellaisenaan näitä steroleita riittävästi kolesterolia laskevan vaikutuksen aikaansaamiseksi. Alentaja-tuotteiden kasvisterolit ovat peräisin kasviperäisistä lähteistä, ja niihin lisätyt kasvisterolimäärä pienentää veren haitallista LDL-kolesterolia keskimäärin 10 %, kun käytät tuotetta säännöllisesti

Voiko kasvisteroleja sisältää tuotetta käyttää loppuelämän?

Kasvisteroleja sisältävää tuotetta voi turvallisin mielin käyttää koko elämän ajan.

Näytä lisää

Onko veren kolesterolipitoisuudella tosiaan oikeasti merkitystä terveydelle?

Kyllä on. Veren normaalia suurempi kolesterolipitoisuus on keskeinen syy valtimosairauden kehittymiseen esimerkiksi sydämen sepelvaltimoihin tai aivovaltimoihin.

Näytä lisää

Mitkä ovat veren kolesterolipitoisuuden suositusarvot?

Dyslipidemioiden Käypä Hoito -suosituksessa todetaan, että väestötasolla Suomessa tavoitteena on kokonaiskolesteroli alle 5,0 mmol/l ja LDL-kolesteroli alle 3,0 mmol/l.

Näytä lisää

Aloitin kolesterolilääkityksen (statiini). Kannattaako Alentaja-levitteiden käyttöä vielä jatkaa?

Kannattaa kyllä.

Näytä lisää

Miten kierrätän kartonkipäällysteiset Alentaja-rasiat?

Alentaja-rasiat lajitellaan rasian ohjeen mukaisesti kartonkikeräykseen, koska rasiassa on enemmän kartonkia kuin muovia

Näytä lisää

Miksi Alentaja-levitteissä on palmuöljyä?

Suomalaisissa rasiamargariineissa ja levitteissä ei ole kovetettuja kasvirasvoja, vaan niihin lisätään pieni määrä luonnostaan kovia kasvirasvoja oikeanlaisen rakenteen aikaansaamiseksi. Pelkästä rypsiöljystä valmistettava margariini on olomuodoltaan juoksevaa, joten luontaisesti kovien kasvirasvojen käyttö levitteissä on välttämätöntä. Alentaja-levitteissä käytetään ainoastaan RSPO (Roundtable of Sustainable Palm Oil) -standardin mukaista vastuullisesti tuotettua ja erillään muusta palmuöljystä pidettyä sertifioitus palmuöljyä (Segregated palm oil, SG). Käyttämällä segregoituja palmu- ja palmunydinöljyjä tuotannossamme varmistamme suoran tuen sellaisille palmuöljyplantaaseille, jotka toimivat kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Näytä lisää