Suosi suomalaista!

Keiju Alentaja valmistetaan Suomen ainoassa margariinitehtaassa, joka sijaitsee Raisiossa. Näin Keiju Alentaja on myös ainoa Suomessa valmistettava kolesterolia alentava margariini.

Suomalaista osaamista

Suomen ainoassa margariinitehtaassa on tehty uraauurtavaa työtä kasvirasvojen parissa jo 60 vuotta. Tänä päivänä tehtaamme Turun kupeessa työllistää noin 70 ihmistä erilaisissa tehtävissä tuotannossa ja toimistossa. Vastuullisena työnantajana olemme siis mukana työllistämistalkoissa.

Kasviperäisten tuotteiden hiilijalanjälki on yleisesti pienempi kuin eläinperäisten. Se, että tuotteet valmistetaan Suomessa, jossa valmistusteollisuudelle on tarkat ympäristökriteerit, auttaa meitä pienentämään jalanjälkeä entisestään.

Suomalaisten elintarvikkeiden tuoteturvallisuus on hyvällä mallilla. Lainsäädäntö määrittelee raamit elintarvikkeiden valvonnalle. Euroopan yhteisön yhteisten asetusten ja säädösten lisäksi Suomessa on kansallista lainsäädäntöä, josta vastaa maa- ja metsätalousministeriö.

Vaaditun valvonnan lisäksi Bunge Finland Oy noudattaa yhtä elintarviketurvallisuuden tiukimmista standardeista, BRC Foodia. Vuonna 2016 Bunge Finland Oy ylsi sen AA-tasolle. Standardi auttaa meitä hallitsemaan tuoteturvallisuuden riskit ja velvoitteet sekä selkeyttämään toimintoja.

Suomalaiset kolesterolitietoisia

Suomalaisten kolesteroliarvoja on mitattu 1970-luvun alusta alkaen, ja Pohjois-Karjala -projektin myötä kolesterolimittaukset tulivat tutuiksi koko väestölle.

Sen vuoksi voidaankin todeta, että suomalaiset kuluttajat tuntevat korkean kolesterolin aiheuttamat riskitekijät hyvin verrattuna esimerkiksi keskieurooppalaisiin. Tätä voidaan pitää todennäköisenä osasyynä kolesterolia alentavien tuotteiden vahvaan asemaan Suomessa.

Viimeisimmän Finriski-tutkimuksen mukaan suomalaisten yli 40 vuotta jatkunut veren kolesterolipitoisuuden lasku on kääntynyt nousuun. Sekä naisten että miesten keskimääräiset veren kolesterolipitoisuudet ylittävät suosituksen mukaisen kokonaiskolesterolin määrän. Syinä kolesterolitasojen nousuun pidetään lisääntynyttä kovan rasvan, erityisesti voin ja voipitoisten levitteiden käyttöä.